Henriks krönika

Snabba cash i sjukvårdssvängen

I debatten om bemanningsbolag inom sjukvården gnölas det stundom om vettlösa arvoden och om hur delar av välfärden öppnar för kapitalism och business.

Henriks krönika

Ambulanssjukvård är ett uniformsyrke

Är det någon som känner igen sig i ”kulöra skosnören”. Frågan exemplifieras med uniformspersedlar som utsmyckas med exempelvis glittetgula eller rosa skosnören eller färgglada (moderiktiga) mössor. Jag har tidigare skrivit om namnbrickor som ofta appliceras vertikalt, antingen i axelhölster (ditsydda som monofonfäste) eller i någon av uniformbyxornas sidofickor.

Kloka avtal – ett stenkast från Stockholms läns landsting

Igår satt ni kanske bänkade för att beskåda prisutdelningen till Alfred Nobels minne. Det var många intressanta vetenskapsframsteg som beskrevs och uppmärksammades. Ett pris som särskilt fångade mitt intresse, var ekonomipriset som handlade om att våra liv och samhällen styrs av olika typer av kontrakt. Priset gick till Bengt Holmström och Oliver Hart.

Henriks krönika

Stockholms läns landsting – anslut er till PS

Prehospital Sjukvårdsledning (PS) är ett nationellt utbildningskoncept som är helt uppbyggt för att möta Socialstyrelsens (SoS) tvingande föreskrifter, allmänna råd och riktlinjer. Konceptet PS är fullt tillämpbart vid dagliga olyckor samt vid större händelser och katastrofer. Snart har 8000 personer utbildats på konceptet i hela riket.

Henriks krönika

Alkohol- och drogtester

Det finns inget gott att hämta ur ett missbruk. Det tror jag de flesta kan hålla med om.