Kläderna som övervakar ditt hjärta
Textila elektroder inbäddade i kläder är lika tillförlitliga som traditionella elektroder för övervakning av hjärtat och fastställa kroppssammansättning som vikt, mängden kroppsfett, muskelmassa och vätskenivåer. Det visar forskning vid KTH.
Nya polisfordon på Polismuseet
Denna fina Triumph T 110 Tiger/Police är från 1954, har en motor på 32 hästkrafter och en cylindervolym på 646 cc. Max hastigheten är 165km/h och tjänstevikten 200 kg.
Ny kommunikationskampanj ska hjärtsäkra Sverige
Varje år drabbas 10 000 svenskar av plötsligt hjärtstopp, men bara 500 överlever. Med fler hjärtstartare och fler som kan hjärt-lungräddning kan många liv räddas. Därför har Hjärt-Lungfonden tagit initiativ till Hjärtsäkra Sverige. Bliwa Livförsäkring och AFA Försäkring bidrar båda med 9 miljoner kronor – totalt 18 miljoner kronor – till den treåriga kampanjen.
Räddade efter 19 timmar i gondollift
En ren rutininsats för den alpina räddningstjänsten i Füssen – trodde alla. Men ganska snabbt stod det klart, att den här händelsen utvecklade sig till en stor och tidsintensiv räddningsaktion. En kronologi om en föredömligt utförd räddningsaktion.
Vem får ha blåljus på sitt fordon?
Bilbärgare Kjell Gustavsson i Stenungsund åtalades under våren 2012 för brott mot fordonsförordningen efter att en polis anmält honom för att åka omkring med blåljus på sin bärgningsbil, som inte är registrerat som utryckningsfordon.
Blåljusstiftelsen avslutas
Jag, Per-Anders, Martin och Jörgen i styrelsen vill tacka för ett gott samarbete och för ert stöd till Blåljusstiftelsen.
Uppdaterat kartmaterial i ambulanserna
I media förekommer efter Socialstyrelsens beslut efter en Lex Maria anmälan (2013-01-08 Dnr 9.l-50677/2012) om uppdaterat kartmaterial i Skånes ambulanser. När det gäller navigering till en sjuk eller skadad patient gäller fyra huvudprinciper inom ambulanssjukvården i Skåne.
Falcks fordonspark håller hög kvalitet
Den 6 december 2012 släppte Riksrevisionen sin rapport ”Statens insatser inom ambulansverksamheten”. Riksrevisionen konstaterade att staten kan genom en rad insatser bidra till en bättre, säkrare och mer effektiv ambulanssjukvård. Vi välkomnar självklart alla krafter som vill förbättra ambulanssjukvården.