Ambulans-nytt från Västerbotten

Ambulanssjukvården ingår tillsammans med akutmottagningarna vid länets tre sjukhus och Akut- och katastrofmedicinskt centrum i länskliniken Akutsjukvården Västerbotten. I nuläget finns det 18 dygnsambulanser, två dagambulanser och en akutbil. En ambulanshelikopter är placerad i Lycksele.

Ambulanssjukvården genomför årligen omkring 24 500 uppdrag.

Landstingsstyrelsen beslutade 2012-01-31 att upphandla ambulansentreprenader i orterna Norsjö, Dorotea, Sorsele, Storuman, Tärnaby, Vilhelmina och Vindeln. Falck Ambulans AB tilldelades upphandlingskontrakt för entreprenaderna i Norsjö, Sorsele, Storuman, Tärnaby, Vilhelmina och Vindeln. 

Ambulanssjukvården i Dorotea AB tilldelades upphandlingskontrakt för Dorotea. Samtliga avtal gäller från 2012-06-01 till 2015-06-01, med möjlighet för landstinget och förlängning i ytterligare upp till 12 månader.

I hälso- och sjukvårdsnämndens handlingar på www.vll.se finns mer att läsa om bakgrunden till alla beslut, samt motioner och yttranden.  Publicerat av Anja Hansen

Lämna en kommentar

Jag samtycker till att Samverkan 112 lagrar mina uppgifter enligt integritetspolicyn

*