Tomelilla får ambulans på nätter och helger

REGION SKÅNE / LYSSNA / Den första april började en ambulansbil rulla nattetid i Tomelilla och målet är att ambulanserna ska bli bättre på att nå fram inom tjugo minuter vid livshotande tillstånd.

Ambulanssjukvårdare i England dog under utryckning

ENGLAND /En akutsjukvårdare i England dödades när ett föremål flög genom vindrutan på hans ambulans. Ambulansen var på utryckning när föremålet flög in i bilen. Ambulansföraren skadades också.

Telestörning slog mot SOS Alarm

En störning i telenätet som uppstod på torsdagseftermiddagen gjorde det omöjligt att skicka sms till larmtjänsten hos SOS Alarm.

Region Dalarna överger tankarna om ambulans på entreprenad

REGION DALARNA / De styrande partierna i Region Dalarna beställde en utredning av för- och nackdelar med att lägga ut ambulanssjukvården på entreprenad. Nu har rapporten konstaterat att den befintliga ambulanssjukvården är välfungerande, därför kommer inte heller politikerna att driva den linjen vidare.

Man gripen för förberedelse till blåljussabotage

REGION ÖSTERGÖTLAND / LYSSNA / Det var efter att polisen vid en husrannsakan i mannens bostad på påskafton funnit föremål som gör att man misstänker att mannen planerat att fullfölja brottet.

Utbildning till ambulanssjukvårdare

VIDEO /  Utbildningen, som pågår under ett år på heltid, ger yrkeshögskoleexamen.

SOS Alarms agerande vid knivattackerna

REGION JÖNKÖPINGS LÄN / LYSSNA / Arbetet som SOS-operatörerna i Jönköping gjorde under Vetlandadådet, när de svarade och skickade ut ambulanser, kan bli mall för hur framtida allvarliga händelser hanteras av SOS Alarm i Sverige.

IVA-ambulansens framtid ska utredas

REGION SKÅNE / VIDEO / Beslutet om ny ambulansorganisation var inte politiskt. Men nu drar socialdemokraterna frågan till regionstyrelsen. Och de borgerliga har redan dragit igång en ny utredning om framtidens IVA-ambulanser.

Kritik mot att slopa IVA-ambulansen

REGION SKÅNE / LYSSNA / IVA-ambulansen som transporterar de svårast sjuka patienterna ska försvinna i Skåne den 1 maj, och tanken är att fler ambulanser ska ha möjlighet att flytta patienterna.

Rekordhög nota för kraschade polisfordon

Polisen kvaddade bilar – för 100 miljoner. / VIDEO /