Dalarnas nya lyxambulans

REGION DALARNA / LYSSNA / ”Den skapar rubriker”

Kräver större ambulans

REGION VÄSTMANLAND / Ambulanssjukvården i Västmanland har begärt mer pengar till en större ambulans, för att bland annat kunna transportera kraftigt överviktiga patienter.

Poliser får kroppskameror

SVERIGE / VIDEO / Samtliga poliser i yttre tjänst i landet ska nu under hösten utrustas med kroppskameror som dokumenterar det som sker på arbetspassen. Här i länet är Jönköping, Habo och Mullsjö först ut. Enligt polisen kan kamerorna bidra till att minska hot och våld mot dem.

Psykiatriambulans vore bättre

TRANÅS / LYSSNA / Du som mår psykiskt dåligt och behöver akut hjälp med att komma till sjukhus blir idag ofta upphämtad av en polisbil.

Nya ambulansstation i Örebro

ÖREBRO / LYSSNA / Ungefär 100 personer kommer kunna ha sin arbetsplats här och en förhoppning med nya stationen är att ambulansen nu blir ännu snabbare.

Skador efter HLR ger sämre överlevnad

NY FORSKNING / Många som fått hjärt-lungräddning får skador i bröstkorgsväggen. Nya rön tyder på en försämrad överlevnad hos dessa patienter. Mer röntgenundersökningar och eventuell operation bör övervägas, menar forskarna bakom studien som presenteras på Kirurgveckan.

Polisen kritiseras i ny rapport

LINKÖPING / Dåligt fungerande ledning, bristfälliga analyser och måttlig respekt för lagar och regler.

Inbrott hos räddningstjänsten

DALARNA / LYSSNA / Några ha tagit sig in i garaget och stulit flera verktyg som används vid trafikolyckor.

Kustbevakningen – Bli en av oss!

SVERIGE / För att arbeta som kustbevakare måste du kunna behärska pressade och svåra situationer, men också finna tillfredsställelse i vardagliga rutiner. Det är viktigt att vara lyhörd, visa engagemang och kunna ta initiativ.

Räddningstjänstens granskning av sig själva

DALARNA / VIDEO / ”Det är naturligtvis inte bra”. Så kommenterar enhetschefen med ansvar för brandfarliga varor på MSB, Fredrik Nyström, uppgifterna om att gasföretaget som brann utanför Falun har bedrivit verksamhet utan giltigt tillstånd de senaste sju månaderna.