Region Stockholm utbildar sjöräddare – ska få ge syrgas

REGION STOCKHOLM. Inom kort ska totalt 333 sjöräddare utbildas i att ge syrgas till akut sjuka eller skadade personer till sjöss eller på ö inom Stockholms län. Det här möjliggörs genom ett samarbete mellan Region Stockholm, Ambulanssjukvården i Storstockholm AB (AISAB) och Svenska Sjöräddningssällskapet (SSRS)

Kustbevakningen ska bekämpa brott till sjöss

NY LAG / LYSSNA. Kustbevakningen har fått ett nytt uppdrag som kan bidra till en större effektiv brottsbekämpning till sjöss.

Behöver fler helikoptrar

Sjöfartsverket behöver köpa nya helikoptrar för en halv miljard för att kunna hjälpa till med att släcka skogsbränder.

Långa pass i flygcellen

SJÖFARTSVERKET. När Sverige brann som värst brann det på minst ett 30-tal platser samtidigt. En av sjö- och flygärddningscentralen, JRCC:s flygräddningsledare, Christer Ekeroth gjorde några tuffa dygn i Myndigheten för samhällsskydd, MSB:s flygcell för att stötta de flygande enheterna.

Räddningshelikoptrar utreds efter tre incidenter

NORRKÖPING / LYSSNA. Statens haverikommission har inlett en utredning av Sjöfartsverkets verksamhet med räddningshelikoptrar. Insatser har tagit längre tid, uppger Jonas Bäckström på haverikommissionen.

Regeringsuppdrag för enklare samverkan

SVERIGE. Regeringen har gett Kustbevakningen och Polisen i uppdrag att föreslå hur myndigheterna enklare kan samverka vid polisinsatser mot terrorism eller annan allvarlig brottslighet. Uppdraget ska redovisas 26 januari 2018

Ny räddningsbåt tack vare brödrapar

LIMHAMN. Sjöräddningssällskapet i Barsebäcks hamn har fått en ny räddningsbåt och den döptes och överlämnades till sällskapet vid en ceremoni i Limhamns småbåtshamn på söndagen. Det är tack vare en privat gåva på 650 000 kronor som det här inköpet blev möjligt.

Sjöräddare fick pris för räddningsinsats

VÄRMLAND. …Robert Selling (längst till höger i bild), som är en av fem sjöräddare från RS Hammarö som tilldelats utmärkelsen Årets sjöräddare 2016 efter en händelse på Vänern i juli förra året.

Dyrbar utrustning stulen från Sjöräddningssällskapet

BÅSTAD.  Två av Sjöräddningssällskapets båtar i Torekov utsattes natten mot söndag för stölder då en satellitkompass och en radar stals.

Skarp kritik mot räddningsinsatsen

NORRBOTTEN. Statens haverikommission riktar tung kritik mot Sjöfartsverkets räddningsinsats efter postflygsolyckan vid Oajevagge i Jokkmokksfjällen. Bland annat föreslår man att räddningshelikoptern flyttas från Umeå närmare fjällen.