Sista dagen på EMS Expo: Besök på Clark County Fire Station och Trauma- och Brännskadeenheten vid University Medical Center

Den sista dagen på EMS Expo bjöd på två besök som gav intressanta inblickar i hur akutvård och räddningstjänst fungerar i Las Vegas. Först besökte vi Clark County Fire Station, där vi fick en rundtur ledd av battalion chief. Stationen hanterar över 1 000 larm varje månad, vilket belyser den omfattning och komplexitet som de arbetar med. Det var intressant att se hur de organiserar sig för att snabbt och effektivt hantera allt från bränder till akutsjukvård i deras region.

Efter besöket på brandstationen gick turen vidare till University Medical Center’s Trauma- och Brännskadeenhet, en av Nevadas främsta vårdinrättningar. Där fick vi lära oss mer om hur de tar emot och behandlar patienter med svåra skador. Fokus ligger på ett nära samarbete mellan olika vårdteam för att ge bästa möjliga vård till patienterna.

Sammantaget gav dagen en värdefull inblick i hur räddningstjänst och sjukvård fungerar i Las Vegas, och det var intressant att se deras arbetssätt, vilket öppnar upp för nya idéer och förbättringsmöjligheter inom vår egen verksamhet.