Du glömmer att man måste få folk att vilja jobba på Ambulansen


INSÄNDARE. Replik till ”Skattebetalare med insyn”: Hur ska man kunna få folk att jobba i mindre ort? För att ha beredskap 24 timmar om dygnet krävs det (grovt räknat) att man jobbar var fjärde dag och var fjärde natt, 42 timmar i veckan. Om du då ska ha jour på nattpassen kommer du behöva jobba 56 timmar i veckan. Rimligt?

Läs mer: Min åsikt är att det är fel att sova med full betalning

Du föreslår vidare samma system på större ambulansstationer. Det blir ju en fruktansvärd fördyrning om personalen där ska ha övertid på körningar nattetid, då till exempel Gävleambulanserna rullar i princip hela nätterna.

Att ha ambulanspersonal på en akut förstår jag inte hur det ska göra saker billigare. Det måste ju fortfarande finns tillräckligt med personal på akuten för att kunna bemanna den utan ambulanspersonal eftersom alla kan vara ute. Ambulanspersonal måste få andra avtal eftersom de kommer jobba på avdelning på nätterna och i slutändan blir ambulansberedskapen dyrare. Det stödjer jag inte.

Det är väl massor med folk som jobbar samtidigt som de studerar. Att ha det som argument nummer ett för att man måste förändra ambulanssjukvården blir ju bara konstigt. Det är ju inte så att alla jobbar heltid och pluggar heltid, det är ju fruktansvärt slitigt.

Jag tror du glömmer bort att man måste få folk att av egen vilja välja arbetet på ambulansen. Att desperat leta efter en anledning till att ta bort vilotiden kommer leda till en fördyring, inte minst i förlorad kompetens som vi ser nu. För mina skattepengar får de gärna betalt för de tre-fyra timmarna de kan få sova.

Ytterligare en skattebetalare

Läs mer: Var får man betalt för att sova?

Läs mer: Ni föregår den politiska processen

Läs mer: Oro för nattjour inom ambulansen – nu analyseras riskerna

Läs mer: De får arbeta mer med sämre betalt – här är förslaget som upprör ambulanspersonalen

Läs mer: Jag har inte sovit gott en enda natt sedan jag började på ambulansen

Källa: http://www.gd.se/opinion/insandare/du-glommer-att-man-maste-fa-folk-att-vilja-jobba-pa-ambulansen


 

ANNONSER