Eurolans VW T5

Volkswagen Transporter 2,0L TDI generation 5.

T5:an är väl den allmänna benämningen hos oss på Euro-Lans. På det originalbyggda chassit från Volkswagen gör vi inga ingrepp. Vi bygger en modern småbilsambulans utifrån de förutsättningar som finns med en samlad erfarenhet på företaget sedan 1994.

Taket höjs enligt direktiv från Volkswagen, för att få en högre invändig höjd. Den senaste takförhöjningen kallar vi för Ecoblade. Ett miljövänligare alternativ som ger ett lägre luftmotstånd tack vare den ergonomiska utformningen tillsammans med de infällda blåljusen. Dessutom sänktes ljudnivån avsevärt. I taket monteras ett av de på marknaden bästa jordplanet, vad gäller plasttak, för att säkerställa förbindelser i luften.
Originalchassit fick en facelift 2010. I samband med detta fick bilen en rad nya förutsättningar.
Totalvikten ökades till 3200kg (fortfarande går det alldeles utmärkt att köra på B-körkort) vilket ger en lastförmåga på upp till 620kg, 17 tums fälgar med tillhörande rejält tilltagna bromsar, 4-motion (tillval) introducerades i kombination med automatlåda (DSG direktväxlad automatväxellåda med steglöst växling i 7 lägen).
Antalet hästkrafter sköts upp till hela 180 och vridmomentet till 400Nm starka dieselkrafter redan vid 1500 varv (rpm). Motorerna uppfyller Euro5 och har dieselpartikelfilter som standard.
Stolarna fram har dubbla ställbara armstöd och fäll/vinklingsbar ratt för bästa komfort. Som tillval kan du få ett öppningsbart fönster i skjutdörren i sjukhytten. Bilen är originallackad från fabriken i RAL 1016 ambulansgul (VW9105)

Ambulansbyggnationen görs med miljötänk och med mycket fokus på användaren och patienten. Säkerhet, ljudvolym och närhet är tre ledord i samband med utvecklingen av ambulansen. Vi har många möjligheter till säker förvaring av material. Allt ska sitta fast är tankengången.

Vi har en mycket god relation med Volkswagen Sverige, vilket bäddar för en lyckad affär. Det sker kontinuerligt kurser för Volkswagen-anställda hos oss för att säkerställa eftermarknaden, den kanske viktigaste biten av affären.
Det är lätt att teckna ett mycket förmånligt service och reparationsavtal.

Säkerheten:
– EBV. Den elektroniska bromskraftsfördelningen förhindrar att bakhjulen låser sig när vikten förskjuts mot framhjulen vid inbromsning.
– Bältespåminnaren i förarutrymmet ger ett varningsljud ifrån sig samtidigt som en lampa tänds på instrumentbrädan. Som tillval finns även möjlighet till optisk bältespåminnare för vårdastolen i sjukhytten.
– ESP. Det elektroniska stabiliteringssystemet griper in vid minsta tecken på sladd och påverkar automatiskt både bromsar och motorkraft för att hålla kursen stabil.
– ABS. Låsningsfria bromsar gör att bromsarna inte låser sig vid häftiga inbromsningar och man kan lättare hålla kontrollen över fordonet.
– Bromsassistenten känner av med vilken hastighet bromspedalen trycks ned och ökar bromskraften automatiskt vid panikbromsning.
– ASR. Antispinnreglering förhindrar hjulen att spinna loss vid halt underlag så att däcken får grepp igen.
– Airbag finns självklart i förarutrymmet, 2st till föraren och lika många till passageraren. Till passageraren kan du enkelt med hjälp av originalnyckeln koppla ur airbagen med ett cylinderlås.
– EDS. Elektronisk differentialspärr
– MSR. Motorbromsreglering

Garantier:
– Volkswagen ger 3 års garanti (2 års nybilsgaranti och 1 års tilläggsgaranti) utan milbegränsning. 12 års rostskyddsgaranti mot genomrostning, 3 års lackgaranti, 2 års garanti på Euro-Lans påbyggnation

Mått i mm: Utv. bredd: 1900, Utv. längd: 5300, Utv. höjd: 2400 (2450*), Inv. bredd: 1600, Inv. längd: 2650, Inv. höjd: 1720    (*4-motion)

Övrigt: Vändradie 13.2 m, Generator 180 A,  Tankvolym ca 80 liter, Damm och pollenfilter, Manuell AC Climatic, Dimljus med kurvtagningsfunktion, Eluppvärmda vindrutespolarmunstycken, Stänkskydd fram och bak,  Lackerade stötfångare

ANNONSER