Ny småbilsambulans

 

– EUROLANS nya småbilsambulans, en Mercedes Benz Vito 119 Blue TEC, är smart. Den är snygg. Den är bränslesnål. Den är fyrhjulsdriven men har samma instegshöjd som 2 WD. Den har personbils-komfort och 190 hk mot tidigare 164 hk. Och den kommer att ha en lastkapacitet på 600 kg. Mercedes har höjt totalvikten från 3.050 kg till 3.200 kg säger Tomas Michelsberg, utvecklingschef på Nordic Vehicle Conversion AB i Blekingska Backaryd.
– Nya Viton har service- och reparationsavtal upp till 40 000 mil eller 5 år. Den har säkerhetssystem som dubbla airbags, sidvindsassistans etc. och den är krocktestad enligt EN 1789. Byggnationen är kostnadseffektiv med minimala ingrepp i grundfordonet. Och den har en ergonomisk och attraktiv interiör framtagen i samråd med kund, tillägger Tomas Michelsberg.

Skadliga avgaser blir till vatten och kväve
Tack vare BlueTEC-tekniken uppfylls den stränga Euro 6-utsläppsklassen redan idag. Med hjälp av selektiv katalytisk reduktion omvandlar tekniken skadliga kväveoxider i avgaserna till vatten och kväve.
Serviceintervallen beräknas på individuell basis tack vare en inbyggd ASSYST dator, som tar en mängd olika servicefaktorer i beaktande.
Chassit som är galvaniserat gör att Mercedes erbjuder en 12-årig rostskyddsgaranti. ■

Text: Sven Åsheden  3D Bilder: Nordic Vehicle Conversion AB

ANNONSER