Hög cancerrisk för brandmän – en brännhet fråga på SKYDD 2012

Den 19 september föreläser Virginia Weaver, professor vid Johns Hopkins University i Baltimore och en av världens främsta forskare i sambandet mellan brandmansyrket och cancer, tillsammans med Alex Forrest som är advokat, brandman och ordförande för Winnipeg International Association of Fire Fighters. Båda föreläsarna har bidragit till att vissa cancerformer är klassade som arbetsskada i Nordamerika och Australien.

– Den cancerrisk som brandmän utsätts för är en av de viktigaste frågorna för yrket. Vi är därför väldigt glada att två internationellt framstående experter inom området kommer att dela med sig av sina erfarenheter på SKYDD 2012, säger Jan Wisén tidigare brandchef i Storstockholms Brandförsvar och sedan många år en av Sveriges ledande profiler i branschen.

I Nordamerika är rosa brandbilar en symbol för brandmännens kamp mot cancer. Trelleborg kommer snart att få Europas första operativa rosa brandbil, men innan dess visas den rosa brandbilen upp på SKYDD 2012.

Föreläsningen äger rum på SKYDD 2012, Stockholmsmässan, på Stora scenen den 19 september kl. 11.00

För mer information:  Anders Cederberg, telefon: 073-973 11 44, e-mail: anders.cederberg@brandfacket.se

Magnus Eriksson, projektledare för SKYDD 2012, telefon: 08-749 4330, e-mail: magnus.eriksson@stockholmsmassan.se

ANNONSER