Välkommen till Samverkan 112:s nya hemsida!
Allting är inte riktigt på plats än, men vi jobbar så snabbt vi kan för att få allt klart. Tack för ditt tålamod.

Ambulanssjukvårdare utsedd till Årets Inspiratör


Ferhat Baysal, ambulanssjukvårdare på Samariten ambulans, bytte under tisdagen arbetskläder mot kostym då han var nominerad till Årets Inspiratör på Framtidsgalan på Oscarsteatern i Stockholm. När namnet för vinnaren lästes upp visade det sig att det var Ferhat som vunnit. – Det känns otroligt bra och jag kommer fortsätta kämpa för att inspirera fler personer, säger Ferhat som sprider kunskap om sitt yrke via Instagram där han har över 9 000 följare.

Över en halv miljon människor måste rekryteras in till offentlig sektor fram till 2025 för att klara av de stora pensionsavgångarna som väntar – samtidigt ser få unga sektorn som ett karriäralternativ. Den 21 november arrangerades därför Framtidsgalan för tredje året i rad, galan som syftar till att lyfta offentliga jobb och öka attraktionskraften för jobben inom offentlig sektor. Under Framtidsgalan, som arrangeras av Framtidsverket, delas priser ut i sex olika priskategorier till personer och team som gjort viktiga insatser för välfärden.

– På Framtidsgalan får vi möjlighet att verkligen visa upp och lyfta alla de karriärmöjligheter som finns inom offentlig sektor. Det finns så många människor som gör viktiga insatser för vår välfärd varje dag, personer som kan inspirera fler att vilja jobba inom offentlig sektor. Här finns nu en arena som samlar den energi och kraft som kan hjälpa offentlig sektor att klara utmaningen med kompetensförsörjningen, säger Framtidsverkets vd Maria Högberg.

Vägen till final har varit lång för varje vinnare som både har intervjuats och fått träffat en jury som avgjort vem som blir vinnaren i respektive priskategori. Nervositeten var stor i lokalen när det var dags för prisutdelning och därför var glädjen stor då vinnarna fick gå upp på scen och hämta sina priser.

Nomineringstext

Årets Inspiratör inspirerar oss andra genom sitt engagemang och sin positiva inställning. Personen utstrålar en glädje som verkligen smittar av sig. Årets Inspiratör brinner för att hjälpa andra och gör sitt allra yttersta för att sprida kunskap. Med inställningen ”Kan jag så kan du” så är Årets Inspiratör ett gott föredöme och en god förebild för andra. Genom sin starka drivkraft, att på ett inspirerande sätt nå ut med sitt budskap till många olika målgrupper medverkar personen till att sprida kunskap om arbetet inom svensk sjukvård.

Fakta Framtidsgalan

Framtidsverket arbetar exklusivt för organisationer inom offentlig sektor för att öka attraktionskraften för jobben inom sektorn gentemot framtidens professionella. Vår vision är att de vi kallar för framtidens professionella, studenter och nyutexaminerade, känner till sina karriärmöjligheter inom den offentliga sektorn och ser offentlig sektor som ett självklart karriäralternativ.

Vill du veta mer? Kontakta Philip Wöllner, philip@framtidsverket.com, 070 543 11 00