Sjuksköterskor får pris för räddningsinsats


En pappa kastade sin knappt 1-åriga dotter från en 15 meter hög kraftverksdamm i Ragunda kommun i augusti förra året. Ambulanspersonal från Hammarstrand och narkossköterskan Olof Hernborg från ambulanshelikoptern var de första som kom fram till den svårt skadade flickan. Nu prisas de för sin insats.

På torsdagen tog Olof emot 112-priset i Stockholm tillsammans med kollegan Martin Lundin, piloten Morgan Göransson och Fredrik Lövgren och Ulf Jansson från ambulansen i Hammarstrand – och de övriga från polis, räddningstjänst och SOS Alarm som bidrog till räddningsinsatsen och till att flickan överlevde.

Priset delas ut av SOS Alarm och går till en ”mycket särskild händelse”. Sammanlagt är de 23 personer som får priset i år och motiveringen lyder:

”Vi vill tilldela 112-priset 2017 till samtliga aktörer inom blåljusfamiljen som samverkade vid den tragiska händelsen i Ragunda den 14 augusti 2016. Insatsen visar hur väl den svenska larm- och vårdkedjan fungerar och hur viktig den är i samhället.”

Text, foto och film: Sara Rönnberg   © Region Jämtland Härjedalen


Lämna en kommentar

Jag samtycker till att Samverkan 112 lagrar mina uppgifter enligt integritetspolicyn

*