Ny Smidig bärgningsbil – med utgång på säkra sidan


Volvo-bargare

Volvo Lastvagnar har i samarbete med påbyggaren BRO Bärgningsbyggen tagit fram en bärgningsbil som bland annat kombinerar ökad säkerhet med längre lastyta och lägre höjd.

Genom att bygga bilen på Volvo FE med lågentréhytt får man ett helt plant golv som gör det enkelt att kliva ut mot vägkanten. Hyttens lägre höjd gör att man kan komma in på fler ställen, till exempel i citygarage. Volvo FE med lågentréhytt innebär också ergonomiska fördelar.

Den låga genomgångshytten är lägre med en instegshöjd på 500 mm, vilket sparar på knäna. Med nigningsfunktionen aktiverad sänks hytten ytterligare till 420 mm. Volvos helautomatiserade växellåda I-Shift gör inte bara att man slipper växla, utan gör också körningen bränsleeffektivare. Växellådans låga vikt ger möjlighet till ökad nyttolast.

Volvo FE kan utrustas med tre passagerarstolar. Förarstolen har en framskjuten position för att föraren ska få en så bra sikt som möjligt både framför och vid sidan om lastbilen. Hytten är också utrustad med rejäla backspeglar och närsiktsspeglar. Extra sidorutor bakom hyttens B-stolpar finns som tillval.

Text: Sven Åsheden  Foto: Volvo Lastvagnar


 

ANNONSER