Välkommen till Samverkan 112:s nya hemsida!
Allting är inte riktigt på plats än, men vi jobbar så snabbt vi kan för att få allt klart. Tack för ditt tålamod.

Falck levererar akutsjukvård på Stockholm Arlanda Airport


Sedan den 1 januari 2016 ansvarar Falck för IVPA (I Väntan På Ambulans) – tjänsten på Arlanda flygplats. Uppdraget består av att leverera akutsjukvård på flygplatsen och är tätt sammankopplat med räddningstjänstfunktionen på flygplatsen.

Nästa år räknar man med att ungefär 25 miljoner passagerare kommer att passera flygplatsen och IVPA-uppdraget handlar om att bistå flygplatsens passagerare och anställda och ge dem en mycket bra service. I IVPA-uppdraget, som har funnits på flygplatsen tidigare, ingår att ta hand om allt från hjärtstopp och svårt sjuka till mindre händelser som sårskador, oro och lindrigare infektioner.

Akutsjukvårdsfunktionen ingår även i räddningstjänsten vid vissa typer av larm på flygplatsen. Med tanke på det höga flödet av passagerare och personal på flygplatsen hjälper denna funktion ett stort antal människor varje dag.

– Vi är stolta att ha fått förtroendet att leverera denna viktiga tjänst på Sveriges största flygplats. Falck har en lång och bred erfarenhet av att hjälpa människor i olika typer av utsatta situationer och vi tror att vår erfarenhet kommer väl till pass i detta uppdrag. På Arlanda kommer vår organisation kommer att bestå av sex specialistutbildade akutsjuksköterskor med lång och bred erfarenhet som kommer att ge alla på Arlanda flygplats en fantastisk service och ett tryggt omhändertagande, säger Henrik Engqvist, chef Falck Räddningstjänst.

För mer information, kontakta:

Lotta Smith, Kommunikationsansvarig Falck: 073-3730112
Henrik Engqvist, Chef Falck Räddningstjänst: 070-5102575