Nya trafikinstruktörer examinerade

Kursdeltagarna med bakgrund från räddningstjänst och ambulanssjukvården är nu redo att utbilda sina kollegor till en säker utryckning.
Med fokus på vetenskapliga studier från bland annat VTI, i kombination med egna gedigna kunskaper har resultatet blivit en helt ny och insiktsinriktad körutbildning för blåljusens trafikinstruktörer.

Utbildningen är ett systemskifte och en ny syn på hur säker utryckningskörning ska genomföras. Instruktörsutbildningen ger en ny insikt för blivande trafikinstruktörer med fokus på analys och reflektion på säker utryckning. Nästa trafikinstruktörsutbildning planeras att genomföras i Uppsala eller Gävle under veckorna 42, 44 och 46, 2015.

Anmälning görs på:  www.vll.se/akmc

Text: Sven Åsheden

Bildtext: Från vänster: Peter Rollings Ramberg, Amb. Skinnskatteberg. Joakim Sörling, Amb. Umeå. Gustaf Åhman, Amb. Lindesberg. Jörgen Ek, Amb. Piteå, Mats Johansson, Amb. Göteborg. Lars Bergman, Rtj. Västerås. Fredrik Johansson, Amb. Kiruna. Patric Kohlström, Rtj. Borlänge. Urban Westerberg, Rtj. Umeå. Håkan Holmström, Amb. Karlskoga. Simon Hedström, Amb. Skellefteå. Tommy Åberg. Amb. Umeå. Jockum Norgaard, Amb. Katrineholm. På knä fån vänster: Pedagog Per Edén,  Kursansvarig Mikael Signon.

ANNONSER