120 havslivräddare

Det är fantastiskt att se stränderna klädda i rött och gult – de internationella livräddningsfärgerna. Badgästerna på dessa stränder kan känna att de är i goda händer, det gör det betydligt lättare att njuta av badupplevelsen och det fantastiska sommarvädret.

Enligt vår egen undersökning, genomförd på 1 501 svenskar i april 2012, anser 6 av 10 svenskar att utomhusbadplatser och stränder ska vara bevakade. Vi kan inte annat än att hålla med. Responsen från de stränder vi i dag har resurser att bevaka är enorm. Våra livräddare fyller inte bara en viktig säkerhetsfunktion. Utan fungerar även som en allmän service till badgästerna. Det är dags att fler stränder och badplatser i Sverige bevakas!

För lokala frågor, hör av dig till kontakpersonen för varje strand och livräddningsstation.

Livräddarna Tylösand. Peter Karlborg, peter.karlborg@telia.com, 070-4951583

Livräddarna Tofta. Tord Thuresson, tord@slsgotland.se, 070-6312930

Livräddarna Skanör. Eric Queckfeldt, eric@livraddarna.org, 070-6878705

Livräddarna Ängelholm. Camilla Palmér, Camilla.palmer@angelholm.se, 070-93 54 46

För generella frågor om bevakning, stränderna eller om Svenska Livräddningssällskapet centralt, kontakta Karin Brand
Karin Brand, generalsekreterare, Svenska Livräddningssällskapet. karin.brand@sls.a.se 076-9411464

Foto: Ulrika Nilsson

Svenska Livräddningssällskapet har en nollvision – noll drunknade och all verksamhet vi gör bidrar till att uppnå den visionen. Vi verkar inom våra tre stadgeområden: simkunnighet, livräddning och vattensäkerhet.

ANNONSER