FOI streamar video från IR-kameror i realtid

Under övningen simulerades en tågolycka i tunnlarna under Arlanda flygplats. Tre värmekameror hade monterats upp (två i tunneln och en inne i tåget), vilka skickade en konstant livevideo-ström under hela övningen. Videon analyserades för att urskilja personer i den annars mörka tunneln, och kunde sedan användas för att räkna in antal personer på plats. Video från kamerorna visades också live på storbild på perrongen, där inbjudna gäster kunde följa övningen.

I en kortare YouTube-video presenteras såväl hela EU-projektet, som övningen genomförd på Arlanda,

Mer om övningen finns också att läsa här (under Top stories / SafeCity proofs successfully its concept in Stockholm).

Vi är naturligtvis glada och stolta över att det är LiveResponse man väljer att använda sig av i den här typen av sammanhang. Projektet sammanfaller dessutom väl med den satsning vi själva genomför, för att göra det möjligt att koppla ytterligare enheter till LiveResponse. Utöver mobiltelefoner, paddor, webbkameror och fordonsmonterade kameror är det nu alltså möjligt att sända video även från IR-kameror, direkt till ledningscentral, stabsrum, experter eller annan personal som inte befinner sig på plats.

LiveResponse (www.liveresponse.se) utvecklas och marknadsförs av Ideaviate AB, ett designföretag med bas i Sverige. Företaget är grundat med det distinkta målet att erbjuda kostnadseffektiva globala tjänster för aktörer inom krishantering och samhällssäkerhet.

ANNONSER