Insamlingsstiftelsen för Brandmännens Cancerfond

Brandmännens cancerrisker är i fokus på SKYDD 2012. Insamlingsstiftelsen Brandmännens Cancerfond vill uppmärksamma den nya forskningen som visar ett tydligt samband mellan kontinuerlig exponering för brandrök och cancer. Mer forskning behövs emellertid om hur brandröken utvecklas i samband med olika kemikalier som brandmännen exponeras för genom huden och luftvägar. Stiftelsens syfte är att samla in pengar till både bättre utrustning och utveckling av metoder och till mer vetenskaplig forskning kring hur cancerrisken som brandmän utsätts för kan minska.

– För Sveriges brandmän är det livsviktigt att de som förväntar sig att bli räddade medverkar till att rädda räddarna, säger Jan Wisen, ordförande för Insamlingsstiftelsen Brandmännens Cancerfond.

Initiativtagarna till Insamlingsstiftelsen Brandmännens Cancerfond är Jan Wisen Anders Cederberg, Peter Bergh, Anders Bergqvist, Kjell Fallqvist och Stefan Ehn.

Under SKYDD presenteras Europas första rosa operativa brandbil, som är stiftelsens symbol för brandmännens kamp. Redan nästa vecka kommer stiftelsens rosa brandbil kunna ses på Stockholm gator.

Läs mer om Insamlingsstiftelsen Brandmännens Cancerfond på www.ibcf.se

Fotograf/Källa:Peter Nerdell, Stockholmsmässan

ANNONSER