Autokaross BAS 1

SCANIA P340 BAS 1 DL

Chassi: Scania P340DB4x2HNA. Allison MD inbyggd retarder och med kraftuttag (PTO) Chelsea 859/G för släckpump. Utväxling motorvarvtal x 1,09. Crew Cab för 1+1+3. Hyttkulör RAL 3002. Släpvagnsdrag med 60 mm kula och 24V 7-polig släpvagnskontakt. Underhållsladdning via 230V/24V batteriladdare med Defa intag vid fotsteg förarplats. Uppdraget avgasrör. Scania Interaktor 600 (Option).
Materialskåp: monterad mot chassiram med gummikompenserade fästen. Stomme av saltvattenbeständiga natureloxerade aluminiumprofiler. aluminiumplåt. Exponentplåt. Skåpens botten utgörs av isolerskiva klädd med 2mm rostfri plåt. aluminium för skåpets sidofack. Luckor med gasdämpare för bakre fack. Uppdragna skåpsidor (Option).
Vattentank: Volym 3000 l tillverkad i glasfiberarmerad plast, Inspektion/fyllnadslucka, överfyllnadssystem. Skumtank: Volym cirka 400 l integrerad i vattentank. Inspektion/ fyllnadslucka , överfyllnadssystem.
Släcksystem: driven från PTO. Kapacitet 3000 l/min vid 10 bar samt 250 l/min vid 40 bar (Högtrycksdel option). Kyl/avluftsledning pump med returledning till tank. Automatisk dränering. I bakre fack tryckuttag, 1st smalslang och 3 st grovslang med kulventiler och dubbla fyllnadsintag med automatisk nivåhållningsventil. CanBus manöverpanel vid tryckuttag med nivåmätare för vatten och skum, tryckmätare, varvräknare, timräknare för pump, strömställare för
pump, tryckinställning , tankventil, arbetsbelysning mm. El-manövrerad centrumslangrulle (Option).
Styrsystem: CanBus baserat intrigerat med fordonets Interaktor 600.
Varningssystem: Standby larmbåge på hyttak. (Option, standard 2 blå rotljus). 2 st blixtljus i front. 2 st extra blixtljus i front (Option). Elektronisk siren med orderhögtalare och YELPfunktion i larmbåge. Varning för låg nivå i släckmedelstankar. Varning för växel i körläge samt ej ansatt handbroms vid tillslagen pump. Varningsskylt på hyttak (Option). Trafikvisare på uppdragna skåpsidor (Option). Trafikvisare bakstam (Option).
El-utrustning: Belysning i skåp. Kontrollampa i hytt vid öppet jalusi. 6 st back/ arbetsbelysning med strömställare i
hytt. Bakljus, blinkers och bromsljus. Backalarm. Kartläsningslampa i hytt. Batterifrånskiljare för påbyggnadens elutrustning. Övrig belysning enl. VV-krav. Backkamera (Option).
Hyttutrustning: 3 st hållare för rökdykarapparater placerade på bakvägg i hytt. Fabriksmonterade 3-punktsbälten. Bardisk med greppräcke och utlösningsmekanism för rökdykarapparater.
Övrig utrustning: Hållare för slangbryggor (Option). Materiallåda med lock på tak. Utskjutstege 12 m (Option). Norbas skarvstegpaket med skyddshuv (Option). Dynawatt elverk 5 kVA/ 220V monterat på motorkraftuttag (Option). Belysningsmast cirka 5 m (Option).
Ytbehandling: Påbyggnad lackerad i kulör lika hytt. Dekor på hytt och tank. Sambandsmärkning enl. kundönskemål. (Option).
Registreringsbesiktning: Vid SBP enl. kod 75.
Utbildning/ Publikationer: Handbok för handhavande, underhåll och service. Utbildning 1 dag vid leverans.
Mått/ Vikt/:  Hjulbas 4.300 mm, Bredd 2.550 mm, Total höjd cirka 3.050 mm, Total vikt 15.000 kg

www.autokaross.se
rescue@autokaross.se

AUTOKAROSS RESCUE SYSTEMS I FLOBY AB
Sörbyvägen 15
520 40 FLOBY,

ANNONSER