Ny chef för Värends Räddningstjänst

Jörgen Gertsson är 52 år och växjöbo sedan barnsben. När vi når honom på telefon under hans pågående semester är han självklart glad för utnämningen:
– Otroligt roligt och synnerligen inspirerande. Det kommer att bli en utmaning men det är en utmaning jag ser fram emot. Jag är inte utbildad för räddningsinsatser men den kompetensen finns i huset och tillsammans med den erfarenhet jag tar med mig hoppas jag att vi ska kunna fortsätta utveckla Värends Räddningstjänst. Jag har som chef haft huvudansvar för säkerhetsfrågor där räddningstjänst är en viktig del och jag har dessutom i min roll som stabschef för Växjö kommun samarbetat med och verkat nära räddningstjänsten i många år. Att nu ta steget över till den organisationen känns verkligen spännande, berättar Jörgen Gertsson.

Jörgen Gertsson kommer närmast från en tjänst som omsorgschef inom Växjö kommun och har tidigare jobbat som bland annat utbildningskonsult och facklig ombudsman. I botten finns också 14 år som officer inom det svenska försvaret.
– De senaste åren som chef inom omsorgen har betytt mycket för mig och det var inte ett enkelt beslut att lämna verksamheten. Samtidigt är 13 år lång tid och både jag och mina medarbetare kommer att må bra av nya röster och utmaningar, menar Jörgen Gertsson.

Rekryteringsprocessen, som påbörjades direkt efter att tidigare räddningschefen Jörgen Waldén valde att lämna sitt uppdrag, beskrivs som mycket bra och att det var många kvalificerade sökande.
– Ja, det var många sökande men Jörgen Gertsson stack ut. Han svarade upp väl mot den kravprofil vi satt upp och hans erfarenheter från politiskt styrd verksamhet är meriterande. Som chef i en stor offentlig organisation har han vana att hantera både personal och ekonomi och det inom en verksamhet som, likt vår, ska fungera dygnet runt, året runt. Vi är mycket nöjda med att ha knutit Jörgen Gertsson till oss, berättar Berith Swalander (M), ordförande i Värends Räddningstjänstförbund.

Jörgen Gertsson tillträder tjänsten som chef för Värends Räddningstjänst den 1 oktober.

För mer information kontakta:
Jörgen Gertsson, tel. 0703-77 63 44
Berith Swalander, tel. 0768-52 04 81
Michael Färdigh, tel. 0703-84 17 17

ANNONSER