Ambulansen är bara början – mångmiljonbesparing inom vården

GÄSTRIKLAND. Det uppmärksammade införandet av jourtid för ambulanspersonal är bara en del i Division operations besparingsplaner. Skattepengar och patientavgifter räcker inte till och under året ska divisionen spara 49 miljoner kronor.

Tioåriga tullhunden Peppsi går i pension

YSTAD.  Efter ett yrkesliv som tullhund går Peppsi i pension. I veckan sniffade hon sig igenom sin sista arbetsdag.

Stor internationell insats mot olagliga läkemedel

STOCKHOLM. 58 personer har gripits och över 9,8 miljoner tabletter har tagits i beslag till ett värde av 290 miljoner svenska kronor. Det blev resultatet när myndigheter runt om i världen gemensamt slog till mot handeln med olagliga läkemedel.

Tullare åtalas för narkotikabrott

HELSINGBORG. Två tulltjänstemän har åtalats för att ha odlat cannabis i tullens lokaler i Helsingborg.

Fem smugglare greps i hamnen

TRELLEBORG. Natten mot onsdagen gjorde tullare ett storbeslag i Trelleborgs hamn. I en bil hittades stora mängder alkohol, cigaretter och dopningsmedel.

Vapensmugglingen ”inte storskalig”

STOCKHOLM. Vapen slinker in i Sverige – men något större inflöde rör det sig inte om, hävdar Tullverket. ”Vi har bättre kunskap i dag, men det finns nog ingen som har total koll”, säger justitieminister Beatrice Ask (M).

Tullens nya utbildningslokaler i Rosersberg

Tullverket har nya utbildningslokaler i Rosersberg som ligger naturskönt cirka 3,5 mil norr om Stockholm i Sigtuna kommun. All utbildning av narkotikasökhundar kommer att ske i Rosersberg framöver.

Är det rekordsiffror vad gäller blöjor?

ÅRJÄNG. Stefan Persson, tulltjänsteman, som tog 26 210 stycken blöjor i beslag på onsdag eftermiddag. Beslaget gjordes i höjd med Bäckevarv utanför Årjäng.

Smitare rammade tullbil

Den bil som rammade en tullbil i Svinesund är nu fast. Smitaren greps utanför Bengtsfors.

Fortsatt stora beslag på Skavsta

SÖRMLAND. Tullen på Skavsta fortsätter att göra stora beslag av tung narkotika. Hittills i år har man avslöjat tre smugglare med närmare ett kilo kokain och 350 gram heroin.