Anställd sålde Tullverkets saker

REGION BLEKINGE / LYSSNA / En anställd på Tullverket i Blekinge misstänks för att privat ha sålt saker som tillhör myndigheten.

Tullinspektör grep kokainsmugglaren

VÄRMLAND. / Tullinspektören Christian Agurell bevakade trafiken på väg 172 vid Gustavsfors den 1 juni. Det var en ovanligt lugn dag tills en svart BMW med tonade rutor kör förbi. – Gränsen var stängd och här kom det en norskregistrerad bil med en ensam man.

Tullbil fastkilad under bro i Malmö

MALMÖ. / VIDEO. En av tullens lastbilar fastnade under onsdagsförmiddagen i en gångbro på von Lingens väg i Malmöstadsdelen Rosengård. Föraren fick föras till sjukhus med ambulans.

Ambulansen är bara början – mångmiljonbesparing inom vården

GÄSTRIKLAND. Det uppmärksammade införandet av jourtid för ambulanspersonal är bara en del i Division operations besparingsplaner. Skattepengar och patientavgifter räcker inte till och under året ska divisionen spara 49 miljoner kronor.

Tioåriga tullhunden Peppsi går i pension

YSTAD.  Efter ett yrkesliv som tullhund går Peppsi i pension. I veckan sniffade hon sig igenom sin sista arbetsdag.

Stor internationell insats mot olagliga läkemedel

STOCKHOLM. 58 personer har gripits och över 9,8 miljoner tabletter har tagits i beslag till ett värde av 290 miljoner svenska kronor. Det blev resultatet när myndigheter runt om i världen gemensamt slog till mot handeln med olagliga läkemedel.

Tullare åtalas för narkotikabrott

HELSINGBORG. Två tulltjänstemän har åtalats för att ha odlat cannabis i tullens lokaler i Helsingborg.

Fem smugglare greps i hamnen

TRELLEBORG. Natten mot onsdagen gjorde tullare ett storbeslag i Trelleborgs hamn. I en bil hittades stora mängder alkohol, cigaretter och dopningsmedel.

Vapensmugglingen ”inte storskalig”

STOCKHOLM. Vapen slinker in i Sverige – men något större inflöde rör det sig inte om, hävdar Tullverket. ”Vi har bättre kunskap i dag, men det finns nog ingen som har total koll”, säger justitieminister Beatrice Ask (M).

Tullens nya utbildningslokaler i Rosersberg

Tullverket har nya utbildningslokaler i Rosersberg som ligger naturskönt cirka 3,5 mil norr om Stockholm i Sigtuna kommun. All utbildning av narkotikasökhundar kommer att ske i Rosersberg framöver.