Brandkåren en livstil

REGION ÖREBRO LÄN / I lilla Hjortkvarn är intresset stort för att bemanna ortens brandstation. – Vi har faktiskt folk på kö som vill ansluta till vår lilla styrka, säger Daniel Kullman, kårchef. Olyckor på den krokiga och smala riksväg 51 är det vanligaste skälet till att man rycker ut

Bränder i litiumjonbatterier

VIDEO / Prehospital förmåga vid insatser med bränder i Litiumjonbatterier

Brandman rattfull under utryckning

REGION VÄRMLAND /  En brandman döms för grovt rattfylleri under en utryckning i Värmland en morgon i februari. Brandmannen körde på en refug när han och kollegerna var på väg åter till brandstationen efter ett larm.

Brandman till sjukhus

REGION BLEKINGE / LYSSNA / Det har varit en brand i ett elrum på ett ställverk hos Telenor på Gräsvik i Karlskrona, i samband med att räddningstjänsten gick in för att släcka skadades en brandman och fick föras till sjukhus för kontroll.

Problemen med långa utryckningstider

REGION JÖNKÖPINGS LÄN / LYSSNA / Nu stärker man upp beredskapen med så kallade Första-Insats-personer och kommer flytta en av deltidsbrandmännen från Huskvarna till Tenhult.

Räddningstjänst kritiseras: Arbetsmiljön har aldrig varit sämre

REGION DALARNA / LYSSNA / Arbetsmiljön inom Södra Dalarnas räddningstjänstförbund har aldrig varit sämre än nu, så står det i en ny revisionsrapport som konstaterar stora brister.

Ny bränsledepå ska stärka krisberedskapen

REGION ÖSTERGÖTLAND / VIDEO / Bränsledepån ska säkerställa bränsle för polisen, räddningstjänsten och ambulanssjukvården.

Fler solceller – ny utmaning för räddningstjänsten

REGION HALLAND / LYSSNA /  I allt fler hus installeras solceller och det försvårar släckningen om det börjar brinna, säger Mattias Sjöström, brand- och olycksutredare på räddningstjänsten i Halmstad.

badgäster störde livräddning

VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN / VIDEO / Nyligen inträffade en allvarlig olycka på Almenäs badplats i Borås. Ett barn hittades medvetslöst vid strandkanten och räddningstjänsten riktar nu skarp kritik mot hur många av besökarna på plats agerade. – Vuxna personer stod och filmade och flyttade inte på sig, säger Fredrik Lovén chef på Södra Älvsborg Räddningstjänstförbund.

Bönder kräver ersättning för brandberedskap

REGION JÖNKÖPINGS LÄN / LYSSNA /  Bönders och skogsägares maskiner har blivit en allt viktigare resurs för att släcka skogsbränder.