Ny räddningsstation

SÖRMLAND / LYSSNA / Kommunstyrelsen i Eskilstuna ska fatta beslut om projektering för en räddningsstation för både räddningstjänst och ambulansverksamhet på Montörsgatan med närhet till Västerleden.

Kritiska till sammanslagning

SKARABORG / LYSSNA / Till sammanslagning av räddningstjänsterna.

Brandbilar blir räddningsfordon i Ukraina

REGION DALARNA / VIDEO / När industribrandkåren på pappersbruket i Grycksbo lades ned stod företaget med två brandbilar som skulle auktioneras ut. Men nu har man istället beslutat skänka fordonen till det krigsdrabbade Ukraina.

Drönaren kommunicerar med nödställda

REGION JÖNKÖPINGS LÄN / VIDEO / Räddningstjänsten i Jönköping har under ett drygt år använt drönare vid vissa räddningsinsatser. Under året har användningsområdet utökats och spelar nu stor roll i arbetet.

Brandbil skänks till kollegerna i Ukraina

VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN / LYSSNA / Flera räddningstjänster i Västsverige har gått samman för att hjälpa kollegorna i Ukraina.

Vi hittar vapen och sprängmedel

REGION ÖSTERGÖTLAND / LYSSNA / Räddningstjänsten i Östra Götaland påverkas av det grova våldet i arbetet.

För krig och kris – här hårdtränar sjövärnet

REGION STOCKHOLM / VIDEO / Se video när Roslagens Sjövärnskår övar sjöräddning med sin svävare

Brandkåren en livstil

REGION ÖREBRO LÄN / I lilla Hjortkvarn är intresset stort för att bemanna ortens brandstation. – Vi har faktiskt folk på kö som vill ansluta till vår lilla styrka, säger Daniel Kullman, kårchef. Olyckor på den krokiga och smala riksväg 51 är det vanligaste skälet till att man rycker ut

Bränder i litiumjonbatterier

VIDEO / Prehospital förmåga vid insatser med bränder i Litiumjonbatterier

Brandman rattfull under utryckning

REGION VÄRMLAND /  En brandman döms för grovt rattfylleri under en utryckning i Värmland en morgon i februari. Brandmannen körde på en refug när han och kollegerna var på väg åter till brandstationen efter ett larm.