Konkurrens inom räddningstjänsten

REGION GOTLAND / LYSSNA /  Redan nu i oktober har räddningstjänsten på Gotland börjat annonsera efter sommarvikarierar till år 2023 – eftersom de konkurrerar med andra räddningstjänster runt om i landet.

Eskilstunas frivilliga resursgrupp

REGION SÖRMLAND / LYSSNA  / Nyligen utbildades Eskilstunas första frivilliga resursgrupp, som ska hjälpa till vid eventuella samhällskriser.

Övar på att släcka elbilsbränder

REGION ÖREBRO / LYSSNA / Det är en speciell utmaning att släcka elbilar med litiumbatterier, eftersom de har egen syretillförsel

Inbrott hos räddningstjänsten

DALARNA / LYSSNA / Några ha tagit sig in i garaget och stulit flera verktyg som används vid trafikolyckor.

Räddningstjänstens granskning av sig själva

DALARNA / VIDEO / ”Det är naturligtvis inte bra”. Så kommenterar enhetschefen med ansvar för brandfarliga varor på MSB, Fredrik Nyström, uppgifterna om att gasföretaget som brann utanför Falun har bedrivit verksamhet utan giltigt tillstånd de senaste sju månaderna.

Brandvärne­t rustade för sjukvårdsl­arm

VADSTENA / LYSSNA / Nu är Borghamns brandvärn redo att ge sig ut på sjukvårdslarm. Det handlar om så kallade IVPA-larm, vilket står för “i väntan på ambulans”.

Satelliter larmar räddningstjänsterna

ÖREBRO / VIDEO / Det är inte bara brandflyg och mänskliga ögon som kan larma om bränder. Satelliter, som testats under två år, används nu operativt i landet för att upptäcka bränder i skog och mark.

Räddningstjänsten får hjälp

REGION ÖSTERGÖTLAND / VIDEO / Till hjälp har de en helt ny stationsbil.

Cancerrisken högre än tidigare känt

SVERIGE / LYSSNA / Brandmän löper större risk att drabbas av cancer än vad man tidigare känt till, har en expertgrupp inom Världshälsoorganisationen kommit fram till.

Ny räddningsstation

SÖRMLAND / LYSSNA / Kommunstyrelsen i Eskilstuna ska fatta beslut om projektering för en räddningsstation för både räddningstjänst och ambulansverksamhet på Montörsgatan med närhet till Västerleden.