Polisen om skolfesterna: ”Föräldrarnas ansvar”

VÄXJÖ. Allt fler ungdomsfester sker inne på skolgårdar. Kommunpolisen Scott Goodwin ser en tydlig trend.

Polisen ökar användningen av drönare

REGION SYD / LYSSNA.  Polisen ska under de närmsta tre åren utöka sitt arbete med drönare.

Polisman frikänns efter hundattack mot oskyldig man

HÖGLANDET / LYSSNA. En polis på Höglandet frias från anklagelserna efter att han fick sin polishund att attackera en oskyldig man.

Civilpolisbil krockade i Ängelholm

En civilpolisbil krockade med en personbil i Ängelholm under måndagskvällen. Polisen bekräftar på tisdagen att patrullen körde mot rött ljus i samband med olyckan.

Polis misstänks gjort olovlig sökning – hade koppling till anhörig

Enligt åklagaren har mannen gjort en slagning i polisens it-system på två ärenden som hade kopplingar till närstående. Något han inte hade rätt att göra.

Polis glömde vapen på vägkrog

En polis som glömde sitt vapen på en vägkrog under ett tjänsteuppdrag har nu anmälts till polisens personalansvarsnämnd.

Polishundar får nya burar och hundförarna nya bilar

Polisens hundburar varit för små för att stämma med Jordbruksverkets krav på gott djurskydd. Och större burar skulle inte rymmas i de polisbilar som brukas som hundbilar. Nu har Polismyndigheten kommit på en bilmodell som fyller kraven på storlek och burar som även polishundarna borde vara nöjda med.

750 000 masker får nu bara användas i krig

VÄSTMANLAND.  Skyddsmask 90 är nu förbjuden att använda för blåljuspersonal. Det är Arbetsmiljöverket som har gett avslag på MSB:s ansökan om ett undantag från förbudet. Anledningen är att masken inte är CE-märkt, och då får den bara användas i krig, enligt Arbetsmiljöverkets nya tolkning av ett EU-direktiv.

Polisförbundet: Inte full koll på utrustningen

ÖSTERGÖTLAND / LYSSNA . Polisförbundets nationella huvudskyddsombud Emma Cronberg bekräftar problemet med att polisutrusning försvinner från skåp och väskor, och riskerar att hamna hos kriminella.

Polisutrustning försvinner – riskerar hamna hos kriminella

ÖSTERGÖTLAND / LYSSNA. Allt mer polisutrustning försvinner från skåp och väskor hos polisen. Problemen har ökat och ledningen bedömer situationen som allvarlig. Utrustningen riskerar att hamna hos kriminella.