Region Jämtland Härjedalen polisanmäler eventföretag

JÄMTLAND HÄRJEDALEN. Revision visar på bristande rutiner inom akutområdet

Region Skåne söker dansk hjälp för helikopterköp

REGION SKÅNE. Skåne har länge stått utan ambulanshelikoptrar och ambulansflyg. Nu kan en ändring vara på gång. Region Skåne hoppas få med sig grannregionerna Blekinge och Kronoberg på en gemensam helikoptersatsning. Även danska Region Hovedstaden anmäler intresse.

Här är barnens tröst under ambulansfärden: Blåljusnallen

ÖREBRO / LYSSNA.  Blodgivarna i Örebro ger inte bara blod, utan även nallebjörnar. När de gett blod har de valt att skänka pengar till inköpet av nallebjörnarna.

Fortsatt missnöje bland ambulanspersonalen i Jokkmokk

REGION NORRBOTTEN / LYSSNA. Läget bland ambulanspersonalen i Jokkmokk har minst sagt varit turbulent den senaste tiden. I början av februari sa fem personer upp sig på grund av missnöje med avtal gällande scheman.

Fel bedömning ofta bakom vårdskador i ambulans

FORSKNING. Felbedömningar och bristande dokumentation är en orsak till att patienter kan skadas på väg till sjukhuset. Forskare bedömer att risken för vårdskada är relativt hög i ambulanssjukvården.

Falsk sjuksköterska jobbade inom ambulansen i sex år

REGION GÄVLEBORG / LYSSNA. En falsk sjuksköterska har arbetat inom ambulansverksamheten i sex år, enligt Region Gävleborg.

Ambulanser tvingas köa vid akuten

UPPLAND / LYSSNA. Krisen på akutmottagningen på Akademiska sjukhuset påverkar också ambulansverksamheten.

Ambulans på väg mot förlossningen hindrad av fordon

DALARNA. En ambulans på väg mot förlossningen i Falun hindrades på söndagsmorgonen av en bil i Borlänge som inte ville släppa förbi ambulansen, trots att den körde med siren och blåljus. – Vi har stoppat bilen nu, vi får se vad anledningen var till detta, säger vakthavande befäl hos polisen Jens auf der Heide.

Ambulanssjukvården tvingas spara

ALE. Ambulanssjukvården måste spara en kvarts miljon under 2019. Det betyder begränsat med kvalificerad övertid, vilket gör att den extra dagbilen ställs åt sidan upp till tre dygn i månaden. – Vi kom ändå lindrigt undan. NU-sjukvårdens ambulansverksamhet ska spara 18 miljoner, säger ambulanschef Tommy Claesson.

Ambulanspersonal vägrade hjälpa på grund av skällande hund – 60-åring dog

60-åringen hittades livlös i sitt hem – men på grund av en skällande labrador valde ambulanspersonalen att stanna utanför, enligt en IVO-anmälan. När hjälp väl kom var det försent: Mannen hade avlidit.