Ambulans på väg mot förlossningen hindrad av fordon

DALARNA. En ambulans på väg mot förlossningen i Falun hindrades på söndagsmorgonen av en bil i Borlänge som inte ville släppa förbi ambulansen, trots att den körde med siren och blåljus. – Vi har stoppat bilen nu, vi får se vad anledningen var till detta, säger vakthavande befäl hos polisen Jens auf der Heide.

Ambulanssjukvården tvingas spara

ALE. Ambulanssjukvården måste spara en kvarts miljon under 2019. Det betyder begränsat med kvalificerad övertid, vilket gör att den extra dagbilen ställs åt sidan upp till tre dygn i månaden. – Vi kom ändå lindrigt undan. NU-sjukvårdens ambulansverksamhet ska spara 18 miljoner, säger ambulanschef Tommy Claesson.

Ambulanspersonal vägrade hjälpa på grund av skällande hund – 60-åring dog

60-åringen hittades livlös i sitt hem – men på grund av en skällande labrador valde ambulanspersonalen att stanna utanför, enligt en IVO-anmälan. När hjälp väl kom var det försent: Mannen hade avlidit.

Tre län kan få dela på ambulanshelikopter

Det finns behov av en ambulanshelikopter i sydöstra sjukvårdsregionen. Nu ska kostnader och placering utredas vidare.

Landsting får bassning för flygambulansköp

UPPHANDLING. Nu står det klart att Konkurrensverket kräver Region Gotland och Landstinget Dalarna på drygt 600 000 kronor för otillåtna upphandlingar av ambulansflyg.

Dålig kunskap om ambulansolyckor

I en masterstudie har specialistsjuksköterskan David Angelsen hittat nästan 200 ambulansolyckor under perioden 2010-2016. Han är förvånad över att det saknas nationell statistik, vilket gör det nästan omöjligt att få en samlad bild av olyckorna.

Begärde ambulans – fick svaret ”det här är ingen taxiverksamhet”

ÖREBRO. En kvinna sökte vård på en av länets akutmottagningar för buksmärtor för andra gången på några dagar, efter att först ha blivit hemskickad. När hon begärde ambulans fick hon till svar att ”det här är ingen taxiverksamhet”. Väl på akuten vid det andra besöket konstaterades en brusten blindtarm och varansamling i buken.

Ambulansen tillbaka i Rättvik nästa år

DALARNA / LJUD. Nya landstingsmajoriteten tänker återinföra ambulansen i Rättvik under nästa år och vill se över hela ambulanssjukvården i Dalarna. Det är väldigt viktigt att både helikopter och ambulans finns disponibla när hjärtstoppet kommer, säger Ulf Berg (M)

Ambulans i krock i Örebro – tre personer till sjukhus

ÖREBRO. En ambulans är inblandad i en olycka på Hedgatan i höjd med Eurostop i Örebro på fredagskvällen. Tre personer har först till sjukhus. Ingen patient fanns i ambulansen när krocken skedde.

Prisad chef håller dörren öppen för medarbetarna

SÖRMLAND. Carina Axén har i hård konkurrens kammat hem titeln bästa chef i landstinget i år. Hon är chef inom ambulansen i Sörmland och ”en chef att vara stolt över”, som det står  i motiveringen. Själv tror hon att det är engagemanget för medarbetarna som vunnit juryns gillande.