Utflykt till spökstaden Rhyolite och besök hos Beatty Volunteer Ambulance Service

Under min resa till Las Vegas för EMS World fick vi möjligheten att göra en utflykt till den övergivna gruvstaden Rhyolite, följt av ett studiebesök hos Beatty Volunteer Ambulance Service. Det blev en dag full av både historia och nya insikter om hur räddningstjänst och ambulansverksamhet fungerar i mindre samhällen.

Rhyolite – En spökstad med en rik historia

Rhyolite grundades 1905 under guldrushen och växte snabbt till en livlig stad med över 5 000 invånare. Men när guldfyndigheterna sinade och den ekonomiska krisen slog till, blev staden övergiven. Idag återstår bara ruiner av skolor, hotell och banker – en fascinerande påminnelse om det förflutna.

Det var otroligt spännande att promenera genom staden och föreställa sig hur livet en gång såg ut här. Att besöka en sådan plats ger verkligen perspektiv på tidens gång och de förändringar som kan ske över en relativt kort period.

Beatty Volunteer Ambulance Service – Hjältar i Nevadas hjärta

Efter besöket i Rhyolite åkte vi vidare till Beatty, där vi fick träffa Beatty Volunteer Ambulance Service. Denna frivilliga räddningstjänst och ambulansverksamhet spelar en avgörande roll i regionen, där stora avstånd och begränsade resurser gör deras arbete livsviktigt.

Det var imponerande att se deras engagemang och höra om de utmaningar de möter dagligen – från långa transportsträckor till tuffa väderförhållanden. Trots de svårigheter de ställs inför, var det tydligt att deras passion för att hjälpa andra driver dem framåt.

Den här dagen gav mig både historiska insikter och en djupare förståelse för hur räddningstjänst och ambulansverksamhet fungerar i små samhällen som Beatty. Det var en minnesvärd och lärorik upplevelse som jag tar med mig vidare i mitt arbete.