Invigningen av EMS World Expo 2024: FDNY-chefers personliga berättelser från Ground Zero

Vid invigningen av EMS World Expo 2024 i Las Vegas tog tre av FDNY:s ledare scenen för att dela sina gripande och personliga erfarenheter från 11 september 2001. På årsdagen av den tragiska händelsen, som krävde över 3 000 liv, inklusive fler än 400 räddningspersonal, reflekterade Cesar Escobar, assisterande chef för EMS-operationer, Dr. Glenn Asaeda, medicinsk chef för FDNY, och John Peruggia, tidigare chef för EMS, över de lärdomar som följde efter attackerna.

Panelen beskrev hur 9/11 inte bara förändrade deras egna liv utan också hur den påverkade hela räddningstjänsten och EMS-systemet. “Vi trodde att vi skulle rädda liv, men allt vi såg var förstörelse,” sa Escobar, som deltog i insatsen vid World Trade Center.

De delade viktiga insikter om hur händelsen blottade bristerna i kommunikation och samordning under katastrofsituationer. Kommunikationssystemet kollapsade när tornen föll, vilket gjorde det omöjligt att effektivt kontrollera inflödet av insatspersonal. “Vi hade ingen möjlighet att säga åt folk att inte komma,” förklarade Dr. Asaeda och beskrev hur ambulanser från hela landet strömmade till platsen.

En av de största lärdomarna som delades under invigningen var vikten av kontrollerad respons och ansvarstagandeunder katastrofer. FDNY-ledarna betonade vikten av att ha tydliga planer för när och hur man ska skala upp insatser och samarbeta med externa organisationer. De betonade också vikten av specialiserad utbildning och insikten om att sök- och räddningsteam med särskild kompetens spelar en avgörande roll i framtida katastrofer.

Med sina personliga berättelser och insikter satte FDNY-ledarna tonen för hela EMS World Expo 2024, en påminnelse om vikten av ständig utveckling och beredskap inom Ambulans- och räddningstjänsten.