Samverkan 112 på EMS WORLD i New Orleans!

Vi är nu hemkomna efter en givande vecka i New Orleans där vi tillsammans med ambulansare från hela världens samlades under kongressen EMS WORLD. Under tre dagar delades erfarenheter och kunskaper genom föreläsningar, workshops, utställare och intressanta diskussioner.

Allt började med en pampig invigning – den amerikanska flaggan stolt i täten, en överlevare efter hjärtstopp spelade nationalsången på trumpet och alla var välklädda i sina uniformer. Det hölls inspirerande tal, delades ut fina priser för olika prestationer och vi lyssnade på intressanta föreläsare.

När mässan väl öppnades strömmade folket in och dök ner i all spännande utrustning utställarna kunde erbjuda – allt från förband till andningsblåsor, teknisk utrustning och förflyttningsredskap. I mässhallen hade de fått in en hel del ambulanser i många olika färger och modeller för olika syften. Det hölls förevisningar, tävlingar och teamträningar på olika platser och mitt i allt stod till och med en magiker…

Kongressen erbjöd många olika föreläsningar som man kunde ta del av för alla möjliga områden. Vi från samverkan 112 hade även föranmält oss till ett studiebesök på New Orleans imponerande traumacenter samt en workshop där vi fick möjlighet att på ett par grislungor lära oss hantera svåra luftvägar, men också se det respiratoriska systemet på riktigt nära håll!

New Orleans som stad var också en upplevelse i sig själv, med fantastisk musik som spelades längs varje gata, god mat, fina byggnader, trevliga människor och god stämning. Vi såg allt från den täta stadsmiljön till ett helt annat liv ute vid träsket. På olika ställen i stan blir man fortfarande påmind om orkanen Katrina som 2005 skakade om södra USA, totalförstörde stora delar av stan och kostade tusentals människors liv.

Mer om Kongressen ser ni i kommande nummer av Samverkan 112!

ANNONSER