Förändrad ambulansverksamhet på Ven


Landskrona Direkt skriver:

Från och med den 1 maj förändras ambulansverksamheten på Ven. Ambulansbesättningarna som betjänar Ven kommer då att börja utgå från Landskrona.

Fram till nu ha Ven haft en unik lösning för ambulansverksamheten. Ett ambulansfordon har bemannats av en sjuksköterska boende på ön som har haft beredskap dygnet runt i stort sett årets alla dagar och ambulansfordonet har körts av öns frivilliga brandkår.
– Det är inte möjligt att fortsätta med det nuvarande systemet, då sjuksköterskan som arbetar på Ven har valt att avsluta sitt uppdrag. Nu bygger vi en professionell organisation för ambulanssjukvården på Ven som är långsiktigt hållbar och som är likartad med verksamheten i resten av Skåne, säger Tomas Nyman, biträdande verksamhetschef vid VO ambulans, Region Skåne.

Det kommer även fortsatt att finnas en ambulans stationerad på Ven. En ambulansbesättning, bestående av specialistsjuksköterska och ambulanssjukvårdare, utgår från Landskrona och åker till Ven i räddningstjänstens båt.  Räddningstjänsten följer med, stannar kvar under tiden uppdraget på Ven pågår och är sedan behjälplig med att transportera patienten till fastlandet om det behövs ytterligare vård på sjukhus.

– Kvalitetsmåtten och målen för utryckningstider är desamma för Ven som för resten av Skåne. Insatserna kommer att följas upp för att säkerställa att Venborna får samma service som alla andra i Skåne, säger Tomas Nyman.

Text: Landskrona Direkt  Foto: Landskrona Direkt  Källa: Landskrona Direkt


 

Kommentarer

 1. Lena Sjöwall säger:

  Protest! Det har fungerat så bra under alla år med snabb utryckning och bästa sjuksköterskan här på ön är ovärderlig !Hon har inte sagt upp uppdraget! Det är lögn!
  Detta gäller liv eller död!
  Fy så dåligt av region skåne som verkar vara styrt av idioter!

 2. Lena Sjöwall säger:

  Region skåne verkar inte vara till för oss, medborgare i samhället.
  Gång på gång gör ledningen mycket tvivelaktiga uppköp (typ ”vård” via skärm på vårdcentralerna-skandalöst)!
  Nu försämras ambulanssjukvården på Ven å det grövsts det kommer få konsekvenser! Liv eller död!
  Vi vill ha kvar ambulansen på ven med sjuksköterska PÅ ÖN!
  Vilken extra tid det blir när en fastlandssjuksköterska ska ta sig hit över vattnet! Liv eller död för öbor o turister !Vad bryr sig de ledande i Region Skåne om det? Inte mycket….fy för de lede !

Lämna en kommentar

Jag samtycker till att Samverkan 112 lagrar mina uppgifter enligt integritetspolicyn

*