Prestigelöst samarbete över organisations- och professionsgränser


Ett prestigelöst och naturligt samarbete över alla organisations- och professionsgränser är temat för årets CISA-konferens. Helt kostnadsfri 2-dagars konferens på Linnéuniversitetet i Växjö.
Konferensen är ett samarrangemang mellan Linnéuniversitetet/CISA, tidningen Samverkan 112, Blåljusstiftelsen, Ambulance Health Research Network – AHRN och Regiondagen för An-IVA-Op.

Ordet prestigelös är en egenskap som idag efterfrågas alltmer i olika sammanhang. Men vilken betydelse har det egentligen? En sökning i Svenska Akademins ordbok gav inget svar.
Min egen primitiva tolkning och mitt resonemang runt ordet handlar mer om ödmjukhet och att lyfta fram andra ”lagspelare”. Egenskaper som tveklöst skapar framgång i vår snabbrörliga värld.
Olika professioner behöver känna till varandras kompetensområden och kunna arbeta tillsammans som ett enda stort team. ”Vi är inte bättre än den svagaste länken”.
Googles vd Sundar Pichai, har i intervjuer sagt: ”Det handlar allt mindre om att själv försöka bli framgångsrik och mer om att ha bra människor runt omkring sig. Uppgiften är att skapa dessa förutsättningar”.

CISA-konferensen är ett utomordentligt bra exempel på vad det handlar om. Ett 40-tal föreläsare delar med sig av sin forskning och kunskap för att ge oss konferensdeltagare goda och optimala förutsättningar att bli framgångsrika i det dagliga arbetet.
Min bild av bra ”lagspelare”, i detta sammanhang, är individer som är ödmjuka, positiva och besitter en god samarbets- och kommunikationsförmåga.
16 utställare finns på plats och förgyller konferensdagarna. Nämligen; Ambulansförbundet (Ambulansfack), Ambulansproduktion (Ambulanser), Euro-Lans AB (Blå-
ljusfordon), Falck Ambulans AB (Ambulanssjukvård), Holmatro (Specialverktyg), Laerdal Medical (HLR-utrustning m.m.), Missing People Sweden (Ideell organisation), Nilsson Special Vehicles (Ambulansfordon), Ortivus (Mobila lösningar), PHC Nordic (Medicinteknisk utrustning), Promoteq (Skydd & Säkerhetsprodukter), Sacci (Bärutrustning), Stryker (Bröstkompressionssystem), Taiga (Skyddskläder), Telium (Radiokommunikation) samt Vitri Medical (Förbands- och för- brukningsvaror).

Om du inte redan anmält dig är det hög tid att göra det på direkten: lnu.se/CISA
Men om jag inte kan komma då?
Jo, självklart har vi ett stort reportage om CISA-konferensen i kommande dubbelnummer av Samverkan 112.

Sven Åsheden
Chefredaktör och ansvarig utgivare
sven [at] s112 [dot] se


 

ANNONSER