Samverkan 112 startar egen podcast med namnet ”Blåljuspodden”


Att när som helst, och på ett smidigt sätt, kunna lyssna i sin smartphone eller dator har varit ett viktigt argument för oss att starta Blåljuspodden.se För vår del handlar det inte bara om förströelse och tidsfördriv utan även om utbildning.

Kärt barn kan ha flera namn. Vår gratispodd eller podcast kommer att behandla komplexa blåljusfrågor som rör behov, uppfattningar och olika synsätt, där alla ges utrymme att få tala till punkt. Vi vill bidra till att skapa en god variation och mångfald och en närhetsaspekt till vår papperstidning Samverkan 112.

Podd-avsnitten kan innehålla sponsrade samarbeten från företag för att finansiera produktionen.  Avsnitten är aldrig någon direktsändning, utan spelas in i förhand. Ett avsnitt är vanligtvis mellan en halvtimme och en timme långt, men vissa avsnitt kan vara betydligt kortare.

Länk till podden:

Nu finns det första pilotavsnittet ute av ”Blåljuspodden” som fokuserar på ämnet Fys- och drogtester. I detta första avsnitt samtalar Henrik Johansson med Gordon Grattidge, förbundsordförande i Ambulansförbundet. I nästa avsnitt besöker vi Flisa i Jönköping. Det blir intervjuer med Peter Jonasson (Behandlingsriktlinjer), Pierre Kördel (Ferno Norden),  Anna Ask (Önskeambulansen), Jörgen Lundälv (Körkompetens och arbetstider), Magnus Lindström och Martin Österberg (Avancerad räddning).

På med hörlurarna och luta dig tillbaka.


 

ANNONSER