Om Maria Khorsand…

 

Maria-Khorsand

”Jag är mycket stolt över att vi har lyckats rekrytera Maria Khorsand som VD”, säger Eva Fernvall, styrelseordförande för SOS Alarm.

”Maria har en lång och gedigen erfarenhet av ledande positioner i näringslivet, vilket borgar för hennes förutsättningar att leda SOS Alarm. Därtill är hon en inkännande och empatisk ledare och en erkänt duktig relationsbyggare, vilket har varit utslagsgivande i rekryteringsprocessen. SOS Alarms vision är att skapa ett tryggare Sverige för alla. Det förutsätter en ledare som kan skapa förtroende såväl bland allmänheten som internt hos de drygt 900 medarbetarna”, avslutar Eva Fernvall.

– Det är med stor ödmjukhet och engagemang jag nu kommer att axla rollen som VD för SOS Alarm, säger Maria Khorsand. Mina år som styrelseledamot har gett mig en bra insikt och förståelse för verksamhetens styrkor, potential, utmaningar och utvecklingsresa. SOS Alarm är ett företag med hög kompetens, duktiga medarbetare som brinner för att skapa samhällsnytta. Vårt kärnuppdrag är att vara navet som skapar trygghet och säkerhet för medborgarna i Sverige, säger Maria Khorsand.Maria Khorsand ny VD för SOS Alarm – SOS Alarm

Om Maria Khorsand

2007 – VD och koncernchef, SP – Sveriges Tekniska
Forskningsinstitut
2006 – 2007 VD, Dell Sverige AB
2004 – 2006 Direktör, OMX – Financial Market
2001 – 2004 VD, Ericsson Technology Licensing AB
1987 – 2001 Olika ledande befattningar inom Ericsson koncernen
1981 – 1987 Verksam inom olika företag i USA
Nuvarande styrelseuppdrag
Beijer Electronics Ledamot
SOS Alarm Sverige AB Ledamot
SLU Ledamot
EARTO (European Association of Research and Techology Organizations) Ordförande
IVA Ledamot
Länsstyrelsen Västra Götalands Län – Insynsråd Ledamot
Tidigare styrelseuppdrag
KK-stiftelsen Ledamot
ISA Ledamot
Samordningsrådet- Smarta Elnät Ordförande
Utbildning
Degree of Masters of Science, California State University (1981) 1981
Privat
58 år
Gift, en dotter 25 år

Käll och Foto: SOS Alarm

ANNONSER