Ny smart App kan rädda nödställda!

Utdrag från verklig händelse
”Sommaren 2012 blev jag utsatt för ett grovt rån och misshandel i mitt hem. Rånarna band fast mina händer, tejpade min mun och stängde in mig i badrummet. Hörde hur de sökte igenom min lägenhet. Som tur var, hade jag min iPhone i min iPhone-pouch/väska runt halsen som jag med stor ansträngning kunde få ut för att larma min vän via SMS, kunde ju inte prata med tejpad mun…”

Denna berättelse fick oss på Poctec AB att tänka till. Vi såg en möjlighet att skapa en känsla av trygghet i att alltid snabbt kunna kontakta sina vänner om det skulle hända något akut. Appen är ämnad för alla oavsätt ålder. För att göra den så mångsidig som möjligt har vi lagt 3 larmknappar där du kan välja mellan att larma för att dina vänner ska ringa tillbaka, larma för att skicka ambulans (vid tillfällen som t.ex. hjärtinfarkt) samt en knapp för polis då du känner dig hotad av något slag. Dessutom lämnar du automatiskt din position när du larmar, detta för att dina vänner ska kunna se vart du befinner dig. Texten på SMS:et är förinställt. Med ett knapptryck skickas ditt meddelande till dina vänner i Larmkedjan. Appen är tänkt att vara en extra trygghetsförsäkring med förhoppning om att du aldrig ska behöva använda tjänsten. Larmappen finns gratis att ladda ner på AppStore (iPhone) och Google Play (Android). Det enda du behöver göra är att ladda med några SMS för att kunna larma. Mer information finner du på: http://www.larmappen.se

Kommentarer

 1. René Holm säger:

  Vil gerne havde denne apps på telefonen

 2. Ingemar Andersson säger:

  Mycket bra app när man går ut i skogen eller om det händer något allvarligt tack

 3. Bitte Torbjörnsdotter säger:

  Hur bra fungerar appen där det är dålig mobiltäckning och nätet är svagt? Jag rider ofta själv i sånt område och undrar om jag kan lita på att appen ger ut positionen?

 4. Gudrun Bergaeus säger:

  Verkar vara en jättebra app känner sig lite tryggare med den

 5. Gudrun Bergaeus säger:

  En bra app,ifall det händer något när man är ute och promenerar i skogen

Lämna en kommentar

Jag samtycker till att Samverkan 112 lagrar mina uppgifter enligt integritetspolicyn

*